Tips voor een goede voetverzorging

Draag goed passende schoenen
Het is belangrijk om goed passende schoenen te dragen om eelt, blaren en likdoorns te voorkomen. Draag altijd sokken in je schoenen. Trek ook elke dag schone sokken aan voor de hygiëne, bij voorkeur katoenen sokken om zweetvoeten te voorkomen.

Droog je voeten goed af
Droog je voeten altijd goed af na het douchen, vooral tussen de tenen. Dit voorkomt een schimmelinfectie.

Knip je teennagels recht
Zorg dat je je teennagels altijd recht afknipt. Als je je teennagel rond afknipt, bestaat de kans op een ingegroeide nagel wat erg pijnlijk kan zijn. Knip de hoekjes er dus niet af. Knip je nagels bij voorkeur na het douchen. Dan zijn ze zachter waardoor ze minder snel beschadigen. Gebruik een kwalitatief goede nagelknipper om beschadeging te voorkomen.

Neem geregeld een voetbad
Een verfrissend voetenbadje kan de voeten erg goed doen. Vooral na een lange wandeling of intensief sporten. Voeg wat zout toe aan het lauw-warme water en laat je voeten ongeveer 10 min. in het voetbad weken. Droog ze vervolgens goed af.

Scrub je voeten
Gebruik een milde scrub voor het verwijderen van dode huidcellen en eelt. Eelt zou je ook nog kunnen verwijderen met een eeltvijl. Regelmatig scrubben zorgt uiteindelijk voor zachte en mooie voeten.

Voeten crèmes en sprays
Een verzorgende voetencrème helpt om de huid zacht te maken. Door de voeten regelmatig in te smeren worden ze weer mooi egaal. Heeft u last van zweetvoeten? Dan kan een speciale spray met antibacteriële samenstelling helpen om nare geurtjes te verminderen.

Bezoek pedicure
Je pedicure weet als geen ander waar een goede voetverzorging aan moet voldoen. Je krijgt advies over hoe je ongemakken aan de voeten kunt behandelen en hoe je voetproblemen kunt voorkomen. Na een behandeling bij de pedicure loop je weer op wolkjes!